A komplex informatikai megoldások szakértője

Kenézy Kórház RESZ Kft. - Integrált textilnyilvántartási informatikai rendszer

Egyedülálló RFID technológiai alapú textilgazdálkodási informatikai megoldást vezetett be a debreceni Kenézy Kórházban az Answare Kft.

2009. június végén az Answare Kft. forradalmian új IT megoldást vezetett be a debreceni Kenézy Kórházban. A magyar egészségügyben elsőként megvalósított, új megoldás alapja egy RFID alapú textilgazdálkodási rendszer.

A kórházi textilek azonosítására és menedzselésére alkalmas IT rendszer egyrészről a textilek fizikai folyamatainak automatizálását és bizonylatolását oldotta meg, másrészről naprakész információkat szolgáltat az egyes kórházi osztályok és a kórház vezetése számára a textil-logisztikai folyamatok alakulásáról.

A projekt során a kórházban használatos különböző textileket automatikus, egyedi elektronikus azonosításra alkalmas eszközökkel látták el. Ennek segítségével a kórházi textil készlet aktuális állapota naprakészen nyomon követhető és a textilgazdálkodás folyamatainak kimutatásai is bármikor lekérdezhetőek, összehasonlíthatóak. A beruházás jól kimutatható azonnali és hosszú távú költségmegtakarítást eredményez a kórháznak.

A most bevezetett textilgazdálkodási rendszer rugalmasan bővíthető, illetve könnyen átkonfigurálható az aktuális igények, vagy jogszabályi környezet változása esetén. A rendszer központi részét képező textilmenedzsment szoftver (egyedi fejlesztésű) lényegében a raktárkezeléshez hasonló funkciókat lát el. A jelenlegi informatikai megoldások közül, a legrugalmasabb felépítéssel bíró ,,szolgáltatás orientált" architektúrával rendelkezik (SOA), amely alapvetően modulokból és a modulok által kiajánlott informatikai szolgáltatásokból áll.

A rendszer bevezetése során mind rendszer integrátori, mind IT termékfejlesztési, valamint RFID szakismeretek ötvözésére is szükség volt. Az új textilgazdálkodási megoldás segítségével bármely intézmény számára átláthatóbbá és hatékonyabbá tehetőek a textilnyilvántartással kapcsolatos gazdálkodási folyamatok.

(www.kenezykorhaz.hu)