A komplex informatikai megoldások szakértője

Protokolltámogatás az egészségügyi ellátásban

A szolgáltatás az egészségügy komplex folyamatainak informatikai támogatását teszi lehetővé, amely meghatározott protokollok alapján működik. Az informatikailag támogatható protokollok kidolgozása az orvos szakmai protokollok alapján, illetve az orvos szakma közreműködésével történik. Az orvos-szakmai protokollokból készülő leíró protokollok mintegy átmenetet képeznek az informatikailag támogatott, illetve a hagyományos protokollok között. A leíró protokollt folyamatában jeleníti meg a BPMN protokoll, amely üzleti folyamat modell formájában kerül megvalósításra, tartalmazva az egyes folyamati lépéseket, indulási-leállítási feltételeket, döntéseket, kivételeket. Mindez lehetővé teszi, hogy az egészségügyi szolgáltatás meghatározott folyamat alapján, az adott felhasználási terület rutinjához való alkalmazkodással működhessen.

A folyamatalapúság által biztosított előretekinthetőség révén az ellátás tervezhetővé, ütemezhetővé válik, amely lehetőséget nyújt az egészségügyi szolgáltatások költségeinek, illetve szükséges erőforrásainak felmérésére, ezáltal elősegítve a költséghatékony ellátás elérését. A protokollok folyamatszemléletű informatikai támogatásával az egyes szereplők feladatai elkülöníthetők, egyértelműen meghatározhatók, a tevékenység menete gördülékenyebbé tehető. Az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó egyéb tevékenységek - úgy mint pl. gyógyszerelés, back-office szolgáltatások- folyamatai szintén informatikailag támogathatók, számos lépésük automatizálható. Az egészségügy egyre összetettebbé váló folyamatai során elengedhetetlen a megfelelő nyomon követhetőség és ellenőrzés, a döntési mechanizmusok támogatása - mindezek a folyamatorientált megközelítésnek köszönhetően magasabb hatásfokkal végezhetők. A tervezett, illetve szükséges ellátások végrehajtásának hiánya, valamint a felesleges ellátások elvégzése minimalizálható. Az ellátás, vagy az ahhoz kapcsolódó folyamatok során nem tervezett, de esetlegesen előforduló események szintén kezelhetők.
Az Answare Kft. orvos-szakmai protokollok folyamat alapú protokollokká történő átalakítása során kialakított egy eljárásrendet, amelynek keretében biztosított a létrehozott protokollok orvos-szakmai megfelelése. Az kialakított BPMN 2.0 szabványra épülő és futtatható protokollok újrafelhasználható építőkövekből épülnek fel, így biztosítva a folyamatok könnyű alakíthatóságát, az implementáláskor keletkező igények szerinti felparaméterezhetőséget. 
Az Answare Kft. tapasztalatait felhasználva szolgáltatásként képes nyújtani az egészségügy során alkalmazatott protokollok folyamatszemléletű informatikai támogatását, amelynek keretében komplex megoldást képes szállítani megrendelői részére.

A téren tapasztalattal rendelkező munkatársainkat ügyfeleink rendelkezésére tudjuk bocsátani

  • orvos-szakmai protokollok folyamatszemléletű átalakítására;
  • folyamattervezésre és BPMN 2.0 szabvány alapú modellezésre;
  • egyes lépésekhez tartozó működésmód és szükséges felhasználói interfészek megtervezésére;
  • a teljes futtató rendszer megtervezésére és implementálására (felhasználva a már meglévő elemeket!);
  • a folyamattal és a rendszerrel kapcsolatos oktatási anyag előállítására.

Vállaljuk továbbá a létrehozott folyamatmenedzsment rendszer üzemeltetését és hosztolását is.
További információért, kérem hívja a +36 1 231-2200  számot vagy érdeklődjön a következő e-mail címen: info[kukac]answare[pont]hu