A komplex informatikai megoldások szakértője

magunkrol

A komplex informatikai megoldások innovatív szakértőjeként, tevékenységünk fókusza az IT infrastruktúra integráció. Független rendszerintegrátori feladataink keretében teljes körű szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek az informatikai infrastruktúra tervezése, kialakítása és üzemeltetése területén.

Napjaink egyik kulcsfontosságú kérdése, hogyan lehet integrálni, minél gyorsabban és hatékonyabban bevezetni más szektorok számára is a modernkor informatikai és infokommunikációs megoldásait. Egy olyan felelős, minden szempontból élenjáró informatikai vállalkozásnak, mint az Answare Kft., fontos, hogy tudását és tapasztalatait mások számára is hasznossá és értékteremtővé tegye, és hogy az innovatív informatikai megoldások fejlesztésében és bevezetésében élen járjon.

1993 óta folyamatosan jelen vagyunk a magyar informatikai piacon, így jelentős IT és üzleti tapasztalatunk halmozódott fel az évek során. Kezdetben adatkommunikációs hálózatok tervezésével, kivitelezésével és hálózatmenedzsment-szolgáltatásokkal foglalkoztunk, ebből az időszakból legismertebb referenciánk egyike a Sulinet hálózat-felügyelete. A 90-es évek végére az informatikai rendszerek egyre bonyolultabbá váltak, tervezésük, felügyeletük, üzemeltetésük mind szélesebb áttekintést igényelt a rendszer megalkotójától. Nehéz volt eldönteni, hogy milyen távon és mennyire lesz értékálló egy adott informatikai beruházás. Egyre több cég kezdett jól megfogalmazott igények alapján komplex megoldásokat keresni egy saját rendszer önálló fejlesztése helyett. Az Answare Kft. elsősorban ezeknek a cégeknek szeretne a partnere lenni.

A piaci igények változásának megfelelően cégünk portfóliója kibővült. Tevékenységünk fókuszát sikeresen áthelyeztük a technológiaszállításról a magasabb hozzáadott értéket képviselő komplex megoldásokra, valamint az informatikai rendszerek üzemeltetésére és támogatására. Napjainkra az irányvonalat az alkalmazások igényeihez igazított IT infrastruktúra szállítás, integráció és támogatás, valamint informatikai tervezés és tanácsadás határozza meg.

Tevékenységünk lényegét az a speciális üzleti-informatikai, tervező és megvalósító szaktudás adja, mellyel stabil, megbízható hidat alkotunk a szervezet üzleti elvárásai és az azt kiszolgáló informatikai infrastruktúra között.  Az infrastruktúra rendszerét úgy alakítjuk, hogy működésével a lehető legnagyobb mértékben járuljon hozzá a szervezet üzleti céljaihoz, biztosítsa a vállalati tevékenységek együttes működéséhez szükséges keretet. Ez a keret tulajdonképpen a magas hozzáadott értéket képviselő informatikai megoldás. Piaci fókuszaink a pénzintézetek, az államigazgatás, az egészségügy és a magyarországi nagyvállalatok szereplői egyaránt.

Sikereink nagyban köszönhetőek az új technológiák időnkénti kockázatoktól sem mentes gyors adaptációjának, az iparágban megjelenő változások rugalmas befogadásának. Cégünk motorját mindig is a magas szinten tartott belső szakértelmünk adta, közel 25 fős létszámunk 80 százaléka felsőfokú végzettségű, többen posztgraduális diplomával is és különböző kiegészítő szakmai képesítésekkel rendelkeznek. Munkánk folyamatosan magas színvonalát a vevőink visszajelzésein kívül ISO 9001:2015 szabvány szerint tanúsított minősíégirányítási rendszerünk garantálja. Kereskedelem és szerviz tekintetében magas szintű partneri minősítésekkel rendelkezünk. Szolgáltatásaink minőségét és megbízhatóságát a szakmai elismerésként kapott minősített ajánlattevői státuszunk is alátámasztja.