A komplex informatikai megoldások szakértője

2013-ban ismét Családbarát munkahely az Answare Kft.

Az Answare Kft. a tavalyi év után 2013-ban is sikerrel szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” című pályázaton.

A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

A beérkezett 254 pályázatból az Értékelő Bizottság idén 28-nak ítélt meg anyagi támogatást. Ebből négy, köztük az Answare Kft. is különdíjasként lett jutalmazva, az előző évben véghezvitt családbarát intézkedései elismeréseként. A díjazottak az anyagi támogatáson felül egy évig jogosultak a „Családbarát munkahely” cím viselésére.

A 2013-as évi fejlesztéseinket nagymértékben elősegítette a „Családbarát Munkahely 2012” címmel járó támogatás elnyerése is. Ennek felhasználásával lehetőségünk nyílt a munka és a magánélet összehangolását elősegítő „Work Life Balance” tréning megtartására, melyen az esélyegyenlőség jegyében nem csak a családos, de minden érdeklődő munkatársunk részt vehetett. Kialakításra került ezen felül egy „játszó-tanuló-pihenő” szoba is, amelynek fő funkciója a kisgyermekes dolgozóink segítése, de ugyanitt pihenési, rekreációs lehetőséget biztosítunk a cég összes munkatársának. Szintén bevezettük a dolgozók gyermekeinek szóló karácsonyi és húsvéti ajándékcsomagok kiosztását. A pályázat keretében megvalósított újításokon kívül továbbra is fenntartjuk a korábban kialakított családbarát gyakorlatainkat, így a rugalmas munkaidő és szabadság kezelést, az otthoni munkavégzés lehetőségének biztosítását, az igényre szabott oktatások lehetőségét és más, a dolgozók általános elégedettségét és jó közérzetét szolgáló intézkedéseinket.

Az idén elnyert támogatás felhasználásával a nagy sikerű „Work Life Balance” tréning folytatását szeretnénk megvalósítani, illetve fejleszteni szeretnénk a tavaly kialakított „játszó-tanuló-pihenő” szobánkat, további kényelmi és rekreációs funkciókkal.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósul meg.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma 

emmi color logo pl

Támogató képviseletében eljáró szerv (Lebonyolító): Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

NCSSZI vektoros logo PL

 

További információk a családbarát munkahelyekről és a pályázat eredményéről: itt.