A komplex informatikai megoldások szakértője

RFID kutatás-fejlesztési projekt

Az Answare Kft. vezette konzorcium projekt javaslata 2005-ben nyerte el az NKTH támogatását, amely alapján az állam 2006-2008-ban jelentős összeggel támogatta a társulás RFID irányú kutatásait, a Jedlik Ányos projekt keretében. A konzorcium további tagjai az Egyetemközi Távközlési és Informatikai Központ (ETIK), valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Operációkutatási Tanszéke voltak.

A projekt célja az RFID ipari felhasználási területein szóba jövő továbbfejlesztési lehetőségek kutatása, valamint a területen ismert, a széleskörű elterjedést gátló problémakörök kutatása és megoldások kidolgozása volt. A kutatási területek 3 problémakört öleltek fel: fizikai leolvasási problémák és helymeghatározás, biztonsági és bizalmassági problémák kezelése, valamint matematikai optimalizáció és adatbányászat alkalmazásának kérdései.

A projekt működése során létrejöttek a terület ismeretanyagát gazdagító tudományos eredmények, valamint piaci hasznosításra alkalmas eljárások és eszköz prototípusok.