A komplex informatikai megoldások szakértője

Kutatók Éjszakája 2012

Az Answare Kft. az eHEALTH8 K+F projekt során létrejött konzorcium tagjaival közösen, a projekt eredménytermékei közül néhányat bemutatva vett részt a Kutatók Éjszakán 2012. szept. 28-án, amely rendezvény célja a tudomány és a kutatói pálya népszerűsítése.


A konzorciumi tagok két helyszínen is fogadták az érdeklődőket, a  Semmelweis Egyetemen és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél. Utóbbi az Európai Bizottság támogatásával idén hetedik alkalommal megrendezett esemény egyik társszervezője is volt.

Az érdeklődők megismerhették és kipróbálhatták a stroke rehabilitációt segítő, vizuálisan visszacsatolt, otthon végezhető tornagyakorlatokat egy olyan eszközrendszer segítségével, amely igazodik a csökkent képességű betegek igényeihez, és lehetőséget biztosít számukra az otthoni, de mégis ellenőrzött és irányított rehabilitáción történő részvételre.

A látogatók kipróbálhatták továbbá a betegek kognitív képességeinek rehabilitációját támogató memóriajátékot is, a Bay Zoltán AKKN Kft-nél a Telemedicina teremben ezen felül még a csodaszéket és az általa irányított kisautót is.

A szintén konzorciumi tag Thormed Kft. által fejlesztett eszközökkel a Semmelweis Egyetemen a látogatók légzésfunkciós vizsgálatokat végezhettek, majd a vizsgálati eredményeket papíron kinyomtatva magukkal vihették.

Kutatok_ejszakaja