A komplex informatikai megoldások szakértője

Eszköz és betegkövetés az egészségügyi szolgáltatóknál

Teljes körű eszköz- és betegkövetési rendszer, speciálisan az egészségügyi intézmények számára

Eszköz és betegkövetési szolgáltatás csomagunk, mely a Jedlik Ányos/RFID program keretében kifejlesztett RFID/WIFI alapú helyfüggő szolgáltatási szoftver rendszer egyes moduljaira épül, jövőbe mutató informatikai megoldást nyújt az egészségügyi intézmények számára az eszköz és beteg követésre.

Az egészségügyi intézmények mára már számos nagy értékű mobil gyógyászati és diagnosztikai eszközzel rendelkeznek (mobil EKG, UH, vagy más mobil egység). Fizikai elhelyezkedésük ismerete egy nagyobb intézmény területén olyan információ lehet, amely adott esetben életet menthet, de minden esetben hatékonyabbá teheti az ellátás folyamatát.

Az ellátásban résztvevő betegek biztonsága és testi épségének megőrzése kiemelkedően fontos és súlyos kérdés, főleg azokban az esetekben, amikor fennáll a lehetőség, hogy a beteg- korából, ideiglenes vagy állandó zavart tudati állapotából adódóan- nem kooperál. Ma a mozgáskorlátozásra végleges megoldások léteznek csak (pl.: ágyhoz rögzítés), míg az esetek nagy része nem indokol ilyen szélsőséges intézkedést.

Az idős, több betegségben szenvedő, kórházi ellátásban részesülő mozgásképes betegek biztonságának, testi épségének megőrzése szempontjából fontos lehet azok mozgásának, fizikai helyének megfigyelése. Az ilyen betegek esetében ugyanis fokozott kockázatot jelent a hirtelen rosszullét, amely az intézmény bármely területén bekövetkezhet.

Előnyök

  • Az intézményi felhasználók (orvosok, nővérek, gazdasági szakemberek) számára azonnal láthatóvá válik egy térképen az egyes eszközök, személyek adott pillanatban elfoglalt helye.
  • Az eszköz és betegkövetési rendszer használatával egyszerűsödik a leltározási folyamat.
  • Biztonságosabbá és egyszerűbbé válik a nagy értékű eszközök felügyelete.

Kiknek ajánljuk

Rendszerünk az egészségügyi szolgáltató intézmények azon csoportja számára nyújt speciális igényeket kielégítő megoldást, melyek:

  • nagy értékű és az ellátás szempontjából kritikus eszközállománnyal felszerelt intézmények, ahol  az eszközök nagy része mozdítható;
  • fekvőbeteg ellátó intézmények, amelyek ellátási képességük alapján valószínűsíthetően nagy számban kezelnek olyan betegeket akik:
    • zavart tudati állapotban vannak;
    • értelmi fogyatékosok;
    • fiatal gyermekek;
    • több betegségben szenvedő idősek.